Čas čítania
menej ako1 minúta
Víkendové pečenie s RISO
október 18, 2019 - 19:56
Sezóna gaštanov je tu. Inšpirujte sa našim tipom na sladkú maškrtu a potešte ňou rodinu a priateľov.
Gaštanová roláda
Cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, Jahodový džem RISO
Plnka: 200 g masla, 200 g gaštanového pyré, 150 g práškového cukru
Bielky vyšľaháme a postupne pridávame cukor, žĺtky a múku. Vylejeme na papierom vyložený plech. Pečieme pri 180°C cca 10 minút. Po upečení zrolujeme roládu aj s papierom a zabalíme do vlhkej utierky. Po vychladnutí rozvinieme a natrieme džemom a plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním cukru, masla a gaštanového pyré. Roládu zvinieme a dáme stuhnúť do chladničky. Vrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.
Komentáre